16 apr. 2013 | 14:30

Vanzarile de Nintendo Wii U sunt dezastruoase

ACTUALITATE
Vanzarile de Nintendo Wii U sunt dezastruoase

Indiferent unde te uiti, cea mai noua consola a celor de la Nintendo, Wii U, este cu dezamagiri mai mari in fiecare luna.

Nintendo Wii U vanzari slabe

Vanzarile dezastruoase ale primei console din noua generatie nu se opresc nici in aprile. Sunt curios daca de aceeasi soarta vor beneficia si PS4 sau XBOX 720. Lipsa unor jocuri incredibile si ale unor campanii de marketing care sa-ti ia ochii transforma Wii U intr-un esec din ce in ce mai mare de la luna la luna.

Fara o statistica globala bine definita, momentan ne rezumam doar la piata din SUA. Dupa ce , Nintendo isi sperie investitorii cu vanzari si mai slabe pentru luna martie. Michael Pachter, un analist de la Webush, a afirmat ca, pe baza informatiilor pe care le-a adunat, este imposibil ca cea de-a treia luna a acestui an sa se fi reflectat in mai mult de 55.000 de unitati plecate din magazine. In conditiile in care in aceeasi perioada s-au vandut 85.000 de Nintendo Wii, o consola lansata in urma cu sase ani, este evident ca nu exista o problema de perceptie a brandului Nintendo. Singurul vinovat al situatiei actuale este noua creatie plecata din Japonia.

Dupa esecul inregistrat cu Nindendo 3DS in 2011 te-ai fi asteptat ca gigantul sa fi inteles ca un pret mare, combinat cu o platforma software nepusa la punct se va reflecta intr-o situatie similara. Se pare insa ca va trebui sa piarda multi bani pana sa-si dea seama ca doar o serie formata din cateva jocuri exclusive vor transforma Wii U-ul intr-un ,,must have”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele