Un scurt metraj plin de personalitati promoveaza programarea in scoli

Un scurt metraj plin de personalitati promoveaza programarea in scoli

Pentru ca cele mai profitabile afaceri la ora actuala sunt legate de software, un scurt metraj incearca sa argumenteze de ce trebuie invatata programarea in scoli.

programarea in scoli, Mark Zucherberg, Steve Jobs, Bill Gates

,,Toata lumea din aceasta tara ar trebui sa invete sa programeze un computer, deoarece te invata sa gandesti.” Steve Jobs a sintetizat frumos importanta programarii, in urma cu cativa ani. Acesta este si citatul care da startul unui scurt metraj de 10 minute al carui scop unic este de a populariza programarea in scoli. Intr-o perioada in care cei mai multi copii si tineri isi doresc sa devina vedete TV, fotbalisti sau, mai rau decat atat, sotii de fotbalisti, orice trebuie laudat.

Un scurt metraj cu o serie de vedete, printre care Bill Gates si Mark Zuckerberg, a inceput sa fie promovat in SUA. Realizat de Lesley Chilcotti, clipul integrat mai jos porneste de la ideea ca oricine poate crea urmatorul Facebook sau Twitter daca invata programarea in scoli sau acasa. Clipul a fost posibil prin intermediului unui program finantat de Code.org, o fundatie nonprofit.

Programarea se afla global printre singurele domenii care are mai multe posturi libere decat potentiali candidati si, din fericire, nu doar salariile, locurile de munca si perspetiva imbogatirii reprezinta argumentele pentru  acest domeniu de activitate.   …Vreun programator prin preajma?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: