Un nou senzor full frame Canon filmeaza licurici in intuneric [+VIDEO]

, 16 Sep, 13:50

In conformitate cu trendul actual de captura in conditii de lumina redusa, cei de la au demonstrat abilitatile unui senzor care filmeaza licurici.

canon-full-frame-cmos senzor

In foarte multe scenarii, blitul nu reprezinta , motiv pentru care mai multi producatori de echipamente foto/video incearca sa creeze senzori care sa capteze continut in lumina din ce in ce mai redusa. In martie, anul acesta, cei de la Canon s-au laudat cu un senzor capabil sa imortalizeze detalii din secvente video in conditii de intuneric total. La momentul respectiv, rezultatele, desi erau primitive, reuseau sa fie impresionante.

Acum, sase luni mai tarziu, chiar daca nu vorbim de un produs pentru utilizatorii finali, un nou clip demonstreaza performanta sporita a respectivului senzor. Practic, este vorba de un senzor CMOS full frame capabil de captura la o rata de 30 de cadre pe secunda. Conditiile in care s-a desfasurat filmarea nu erau cele ideale – soarele apusese de foarte mult timp, iar intensitatea luminii naturale era de 0,01 lux. In respectivul context, nivelul de detalii capturat este remarcabil. Vegetatia este surprinsa foarte bine si, in plus, putem observa licurici cu ochiul liber.

Din pacate, in comunicatul care a insotit acest clip, cei de la Canon au insistat pe faptul ca un eventual produs care sa integreze acest nou senzor nu va putea fi folosit decat in supraveghere video, cercetare medicala sau observatii astronomice. In cazul in care va exista o cerere foarte mare pentru astfel de produse si din partea utilizatorilor de masa, ramane sa vedem daca vor exista alternative accesibile.

Canon 35mm Full Frame

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail