22 feb. 2012 | 16:00

Ubuntu for Android integreaza si mai mult dintr-un desktop intr-un smartphone [+VIDEO]

ACTUALITATE
Ubuntu for Android integreaza si mai mult dintr-un desktop intr-un smartphone [+VIDEO]

Ubuntu

Pe sistemul ,,pune-l in doc sa faca mai multe”, compania Canonical a anuntat in aceste zile o noua platforma: Ubuntu for Android. Aceasta reuseste sa se integreze de minune cu omniprezentul Android de ultima generatie pe smartphone-urile actuale pentru a oferi o experienta desktop autentica.

Demonstrat pe un Motorola Atrix 2, in momentul in care a fost pus in dock smartphone-ul a trecut in mod Ubuntu cu tot cu interfata Unity, pe care membrii comunitatii  o cunosc deja prea bine. Compania producatoare este de parere ca un astfel de produs se conforma de fapt unui viitor trend, care va impune utilizarea unui singur dispozitiv cu functionalitate dinamica, in functie de context.

Respectiva distributie de Linux se potriveste de minune cu aplicatiile preinstalate de pe telefon. Ne referim aici la Thunderbird, care va trage mailurilie din Android Mail, la Rhythmba care va folosi muzica din Android Music si la Chromium care iti va permite sa continui sesiunea de browsing de pe micul ecran pe unul mai mare. In aceasta versiune de Ubuntu nu lipseste nici macar accesul la contacte pentru un eventual apel din interfata desktop, sau la accesul la SMS-uri.

Vom putea afla mai multe detalii pe parcursul Mobile World Congress 2012. Mai jos puteti vedea Ubunto for Android in functiune: