Time lapse Sagrada Familia: biserica este gata virtual [VIDEO]

Programata pentru a fi gata oficial in 2026, constructia bazilicii vestite din Barcelona este terminata in acest Sagrada Familia spectaculos de mai jos.

Antoni Gaudi Basilica Sagrada Familia Time lapse

Cu mai mult de 100 de ani in urma, se incepea constructia uneia dintre cele mai impresionante cladirii din ultimii 500 de ani. Este vorba de o biserica din Barcelona, cu numele complet de Basilica de la Sagrada Familia, o creatie gandita de marele arhitect Antoni Gaudi. Cu toate ca respectiva lucrare este programata pentru a fi finalizata in 2026, echipa de arhitecti care are la aceasta ora proiectul in grija s-a ocupat, printre altele, de , inclus mai jos, de aproximativ 1 minut si 30 de secunde.

Acest time lapse Sagrada Familia infatiseaza evolutia constructiei asa cum ar trebui aceasta sa aiba loc pentru urmatorii 13 ani si evidentieaza numeroasele elemente care trebuie adaugate. Cand Jordi Fauli si echipa sa de arhitecti ar trebui sa incheie constructia, turnul central al bazilicii ar atinge impresionanta inaltime de 172,5 metri, cea mai mare inaltime din lume consemnata vreodata pentru o biserica.

Realizatorul proiectului initial, Antoni Gaudi a murit la 73 de ani, in 1926, dupa ce a fost lovit de un tramvai. Arhitectul a lasat planuri detaliate legate de evolutia constructiei, insa la zece ani dupa moartea sa ele au fost distruse, in timpul Razboiului Civil din Spania, de un grup de anarhisti care a luat cu asalt biserica. Intre timp, in ultimii 100 de ani, nu mai putin de noua arhitecti au venit cu completari si adaugiri la proiectului basilicii si au incercat sa o vada terminata. Dupa multiple probleme si interuperi, se pare ca de aceasta data termenul de 2026 are mari sanse sa fie cel adevarat.

01:20 01.10.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video