Tehnologia Safe-Stop poate opri o mașină folosind un puls electromagnetic

Tehnologia Safe-Stop poate opri o mașină folosind un puls electromagnetic
19:00 05.12.2013

Safe-Stop este numele unie tehnologii britanice care poate opri o mașină de la distanță, folosind un puls electromagnetic.

Safe-Stop

Desprinsă din filmele de acțiune, tehnologia Safe-Stop este una cu adevărat reală. Aceasta este reprezentată de un dispozitiv care emite un puls electromagnetic pentru a opri motorul unei mașini de la distanță. Aceasta poate fi considerată o armă neletală, utilă pentru forțele de ordine, și o alternativă mult mai sigură decât acei țepi care se desfășoară pe asfalt. Acestea din urmă sunt considerate foarte periculoase pentru motociclete, acesta fiind și motivul pentru care se va recurge la folosirea tehnologiei Safe-Stop.

Având în vedere că funcționează pe aproape orice motor de generație nouă, interesul pentru Safe-Stop este evident destul de ridicat. Poliția Marii Britanii, care a testat această tehnologie spune însă că este o opțiune viabilă, și are potențial, însă este momentan prea devreme pentru implementarea acesteia.

Dispozitivul este foarte eficient, are forma unui radar și funcționează momentan pe o distanță de câțiva zeci de metri. Există momentan teama că acesta va afecta și sistemul de frânare și cel al direcției, la mașinile de generație nouă, sistem controlat tot electronic în multe din cazuri. Și așa, se discută deja despre implementarea acestei tehnologii pe unele mașini de poliție și pe barierele instalabile pe drumuri, pentru a o testa în condiții reale. Vom vedea probabil în curând o evoluție a acestei tehnologii și vom cunoaște mai multe detalii despre acestea, odată ce vor veni și rapoartele din Marea Britanie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: