Tehnologia revolutionara este creata de fapt la Austria Micro Systems

Tehnologia revolutionara este creata de fapt la Austria Micro Systems

Ne-am obisnuit sa atribuim inventiile tehnologice primei companii care le integreaza in produsele sale. Nu suntem prea departe de adevar, insa multe dintre aceste noutati din tehnologie isi au originea in laboratoare private, precum Austria Micro Systems, unde un grup de profesionisti dezvolta de la zero aceste idei si le aduce in stadiul de aplicabilitate.

Austria Micro Systems
Austria Micro Systems

Aceste laboratoare de cercetare si dezvoltare nu apartin neparat companiilor producatoare de dispozitive. In cadrul unei discutii foarte interesante la MWC 2013 cu reprezentantii unei astfel de companii am aflat ca Sony, Samsung si multi alti producatori de talie mondiala patenteaza aceste concepte impreuna cu o companie mica de dezvoltare sau chiar le cumpara de la aceasta. In ciuda faptului ca, la Sony de exemplu, exista o linie de productie pentru aproape orice dispozitiv electronic, conceptul din spatele produsului final sau conceptul de la care a plecat o functie revlutionara apartine unor companii precum AMS – Austria Micro Systems.

AMS Active Noise Cancelling

Compania in cauza se ocupa cu dezvoltarea unor functii foarte interesante in aproape toate dispozitivele mobile, functii precum Active Noise Cancelling folosite la castile premium sau cele profesionale, senzori de proximitate si lumina ambientala care se afla pe aproape orice smartphone la ora actuala, senzori de detectare a miscarii sau de sensibilitate pentru touchscreen.

Samsung, Lenovo, Bose, AKG, Sony, Motorola, chiar si faimoasele BEATS by Dre, sunt branduri care se folosesc de aceste tehnologii si platesc patente pentru ele sau le comanda unei companii precum AMS si apoi cumpara tehnologia respectiva. Pana si eu eram de parere ca fiecare isi concepe de la zero propriile dispozitive pe care apoi le monetizeaza agresiv prin preturi cateodata exagerate.

Austria Micro Systems este lider in acest domeniu, a conceput si perfectionat acest sistem de Noise Cancelling folosit acum de multi producatori, colaborand apoi cu multi dintre acestia pentru a oferi tehnologia consumatorilor finali.

AMS Tehnologie 2

Lenovo Senzori

Etichete: