22 feb. 2013 | 15:18

Tech School si-a anuntat castigatorii

ACTUALITATE
Tech School si-a anuntat castigatorii

Programul educational TechSchool a anuntat castigatorii competitiei nationale de proiecte cu aplicare in electronica, robotica si astronomie. Premiile totale au fost in valoare de 18.000 euro si au fost acordate celor patru castigatori ai competitiei.

logo-tech-school-1

Locul 1 – Constantin Voiniciuc cu proiectul „Robo Hand” – O mana robotica ce poate fi controlata prin imitarea miscarii mainii utilizatorului. Bugetul alocat pentru acesta este in valoare de 7000 Euro, buget care ii va permite dezvoltarea si implementarea unei versiuni mai avansate al proiectului sau. Constantin este elev in clasa a XII-a in Botosani.

Locul 2 – Costin Costea cu proiectul tricoului de la care se poate incarca telefonul mobil. – Un tricou ce permite incarcarea telefonului mobil. Bugetul alocat pentru acest proiect este in valoare de 5000 Euro si il va ajuta pe Costin sa devina promotorul in Romania al tendintei globale de tehnologie ce interactioneaza cu imbracamintea. Costin este elev in clasa a X-a in Slobozia.

Locul 3 – Florin Gheorghe – aplicatia iGrammar – O aplicatie ce realizeaza automat online analize de sintaxa si de corectitudine a topicii. Bugetul alocat pentru dezvoltarea unei suite de aplicatii pentru PC-uri si dispozitive mobile, in domeniul gramaticii, este de 3000 Euro. Florin este elev in clasa a XII-a in Ploiesti.

Locul 4 – Premiu special – Miriam Buzgau va pleca intr-o excursie la NASA. Proiectul ei consta in crearea unui observator astronomic mobil pentru a putea oferi acces la informatie practica,  copiilor din localitatile ce nu dispun de un astfel de observator.

Tech School are la baza o competitie pe 3 arii ale tehnologiei – programare, robotica si astronomie. In aceasta competitie au participat copii de gimnaziu si liceu care si-au inscris pe platforma TechSchool ideile despre cum pot schimba viata de zi cu zi a oamenilor prin tehnologie. Ei au concurat pentru 4 premii, 3 dintre acestea constand in implementarea propriilor proiecte, premiul special fiind participarea in tabara de vara pentru elevi organizata de NASA.

In cadrul programului, peste 220.000 de pasionati de tehnologie au interactionat pe platforma online in primele 6 luni de la lansare. In jurul celor 3 domenii de tehnologie s-a format o comunitate activa de 3.700 utilizatori si promotori ai Tech School care au generat peste 530 de proiecte. Tinerii au acces in continuare pe TechSchool.ro la stiri, tutoriale, materiale video si interviuri din aria celor mai noi tehnologii.