Studiu: Primii utilizatori de smartphone prefera un Windows Phone

Studiu: Primii utilizatori de smartphone prefera un Windows Phone

Indiferent cat de populare sunt , utilizatorii care fac tranzitia de la un telefon de vorbit prefera un Windows Phone sau un iPhone.

iPhone 4S first time user smartphone

Un nou studiu publicat zilele trecute cu referire la utilizatorii de smartphone-uri m-a luat prin surprindere. Chiar daca numarul terminalelor cu Android a depasit de mult numarul utilizatorilor de iPhone, se pare ca respectiva statistica nu a fost influentata de utilizatorii care fac tranzitia de la un feature phone sau telefon de vorbit. Acest aspect este foarte important in primul rand datorita faptului ca piata de utilizatori de smartphone este in continua expansiune si producatorii nu-si permit sub nici o forma sa neglijeze prima optiune a celor care imbratiseaza intaiul lor telefon inteligent.

Din acest punct de vedere, cei de la Microsoft pot incepe petrecerea. Din totalul utilizatorilor de Windows Phone, 42% sunt fosti posesori de telefoane de vorbit. Pe locul al doilea vine iOS-ul. Din numarul total al posesorilor de iPhone, 31% dintre ei au avut inainte un ,,dumb phone”. Aceste procente au fost influentate de mai multi factori. Faptul ca oricine isi poate lua un iPhone 4 sau 4S la un pret derizoriu printr-un nou abonament, combinat cu faptul ca telefoanele cu Windows Phone se comporta din ce in ce mai bine, pun Android-ul in dezavantaj.

Cu zvonuri din ce in ce mai dese legate de pentru orice buget, Android-ul s-ar putea sa nu piarda cu clientii recurenti cat va pierde la cei care vor sa sara de la un telefon mobil ,,old school” la un gadget.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: