Steam Machine – Sistemul prototip de la Valve, prezentat in detaliu

Steam Machine - Sistemul prototip de la Valve, prezentat in detaliu

Valve a dezvaluit in final prototipul sau pentru Steam Machine, un computer care va revolutiona gamingul, concurand chiar si cu cele mai noi console.

valve_steam_machine_2

Specificatiile acestui sistem vor fi destul de variate, in functie de posibilitatile clientului. Steam Machine va oferi o performanta de neegalat, intr-o carcasa cu o amprenta destul de redusa. Cei de la The Verge au avut onoarea de a prezenta in exclusivitate detaliile aflate direct de la producator, astfel am putut afla si noi o serie de informatii despre acesta.

Modelul low-end va avea un procesor i3 si un GTX 660 pe cand cea mai scumpa si mai performanta varianta va fi dotata cu Intel Core i7 4770 si un GTX Titan. Sistemele vor fi realizate pe o platforma HTPC, o placa de baza micro ATX, si o carcasa personalizata, special creata pentru Steam Machine. Alte variante vor include probabil si procesoare i5, si placi grafice din seriile GTX 780 sau GTX 760. Memoria va fi pentru toate modelele de 16 GB si stocarea hibrida de 1 TB cu 8 GB SSD cache.

valve_steam_machine_3

Daca va ingrijorati de racirea sistemului, in timp ce Apple unifica sistemul de racire pentru noul Mac Pro, Valve separa interiorul carcasei in trei si ofera spatii dedicate pentru sursa, placa grafica si procesor. Fiecare dintre cele trei segmente vor avea un lacas de intrare si unul de iesire al aerului. Ideea nu este rea, insa sunt curios cat zgomot va crea un astfel de sistem. Pe de alta parte, probabil ca nu conteaza atat de mult, din moment ce utilizatorul va fi cu castile pe urechi.

Momentan, nu se cunosc detalii exacte despre disponibilitate sau pret, tot ce stim este ca Steam Machine este programat pentru jumatatea anului viitor, cu acel controller din imagine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: