Standardul USB 3.1 este gata pentru dezvoltatori – atentie, Thunderbolt

Standardul USB 3.1 este gata pentru dezvoltatori - atentie, Thunderbolt

Standardul USB 3.1 este gata pentru dezvoltatori, iar specificatiile sale permit transferul de pana la 10 Gbps.

Superspeed USB

Noile caracteristici vor fi compatibile cu vechiul standard, asa cum au fost si pana acum. Grupul USB-IF va tine o conferinta pentru dezvoltatori la data de 21 august in SUA, 1 si 2 octombrie in Europa si la inceputul lunii decembrie in Asia. Acest lucru inseamna ca producatorii de placi de baza, de sisteme de stocare si alti parteneri cheie din industrie se vor intalni si vor avea oportunitatea sa discute modul in care vor implementa acest standard in cadrul produselor fiecaruia.

Noul standard USB 3.1 va fi un concurent direct pentru tehnologia Thunderbolt, care in prezent detine aceeasi viteza maxima teoretica de transfer. Avand in vedere istoricul standardului USB, ne putem astepta ca acesta sa fie chiar mult mai ieftin decat implementarea Thunderbolt, cel putin la momentul lansarii. Pretul va continua sa scada pe masura ce castiga tractiune in piata, cum de altfel s-a intamplat si cu USB 3.0.

USB 3.1 va aduce noi modalitati de codare si decodare a datelor transferate si isi va pastra compatibilitatea chiar si cu dispozitivele USB 2.0, prin mentinerea formei conectorului si includerea unui nou controller.

Pentru cei interesati de mai multe detalii si caracteristici ale noului standard USB 3.1, puteti urmari pagina oficiala a dezvoltatorilor la aceasta adresa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: