11 dec. 2013 | 00:01

Samsung lansează un SSD mSATA cu o capacitate de 1TB

ACTUALITATE
Samsung lansează un SSD mSATA cu o capacitate de 1TB

Cele mai multe SSD-uri vândute sunt cele de 2,5 inci, piața celor pe conector mSATA fiind destul de mică. Samsung nu ține cont de acest lucru și lansează modelul de 1 TB pe mSATA.

Samsung SSD mSATA

Există două motive pentru care progresul tehnologic este atât de agresiv din punctul de vedere al lui Samsung. Primul, el produce și laptopuri sau alte elemente pentru alți integratori, elemente ce necesită un SSD. Al doilea, forțând capacitatea de stocare, forțează puțin și piața, concurența în cazul de față, scăzând astfel și raportul preț per GB pentru SSD si având posibilitatea să vândă mai multe unități.

Produsul lui SSD Samsung pe mSATA de 1 TB este primul de această capacitate din industrie și, cu siguranță, va fi urmat de unele similare venite de la concurență. Numele lui complet este 840 EVO SSD și are viteze de scriere de respectiv 520 MB/s și de citire, de 540 MB/s. Având în vedere că viteza de scriere crește exponențial în funcție de capacitate, putem spune cert că modelul de 1 TB chiar va lucra cu cifrele specificate, fiind de altfel la limita teoretică a portului SATA 3.

Pentru aceeași serie, au fost pregătite desigur și modele SSD Samsung de la 120 GB până la 500 GB, prețul fiind implicit mult mai mic pentru acestea. Modelul de 1 TB deține nu mai puțin de 4 cipuri de memorie duble, de 250 GB fiecare. Prețul estimativ pentru acesta se va situa în jurul sumei de 1200 de dolari, poate chiar și mai mult la momentul disponibilității, adică în cursul acestei luni. Ca raport, modelul SSD Samsung de 2.5 inci, pe site la Samsung, este exact 600 dolari.