SpaceGlasses, un nou dispozitiv pentru realitatea augmentata [VIDEO]

SpaceGlasses, un nou dispozitiv pentru realitatea augmentata [VIDEO]

Startup-ul pe nume META va lansa în curând o versiune pentru dezvoltatori al variantei SpaceGlasses, un concept interesant pentru realitatea augmentată.

META-Space-Glasses

Cu ajutorul lui SpaceGlasses utilizatorul va putea interacționa cu obiectele 3D create de realitatea augmentată. Există desigur similarități cu Google Glass unde, există însă o singură lentilă controlată prin comenzi vocale, și cu Oculus Rift care este practic un ecran complet ce acoperă ochii. SpaceGlasses pot detecta poziția degetelor în spațiu și permit manipularea obiectelor 3D prin „atingerea” acestora.

Chiar daca ochelarii par destul de mari, în curând aceștia ar putea fi la fel de subtili ca o pereche de ochelari de soare obișnuiți, oferind astfel și un confort net superior. Varianta pentru dezvoltatori a lui SpaceGlasses va fi distribuită în cursul lunii Ianuarie. Aceștia pot fi comandați începand de acum, însă la un preț destul de ridicat de 667 dolari. Chiar dacă reprezintă doar jumătate din suma pe care o plătești pentru GoogleGlass, SpaceGlasses nu sunt deloc ieftini.

Posibilitățile acestui dispozitiv sunt, după cum spune producătorul, nelimitate, pe de altă parte discuțiile legate de aceste tehnologii purtabile sunt destul de controversate, mai ales în cazul conducătorilor de autovehicule.

Citește și:
Etichete: