Space Invaders se ascunde in spatele unei erori de tip 404

Space Invaders se ascunde in spatele unei erori de tip 404

Pentru ca erorile web sunt de cele mai multe ori doar frustrante, un dezvoltator s-a gandit sa ascunda jocul in spatele mesajului 404.

404 space invaders

Indiferent de cat de putin timp stati pe internet, este aproape imposibil sa nu fi intalnit niciodata mesajul de eroare 404. Acesta este mesajul pe care il afiseaza un website in momentul in care incercati sa accesati o pagina care nu mai exista pe acel server. Din acest motiv, de cele mai multe ori este insotit de mesajul ,,Page not found”. Indiferent de motiv, experienta intalnirii unui asemenea mesaj este frustranta, mai ales atunci cand un link de pe Google, de exemplu, iti promite ca te duce exact la informatia de care ai nevoie.

Pagina de eroare 404 poate afisa un continut ales de dezvoltatorul site-ului, motiv pentru care cineva a programat un intreg joc de Space Invaders ascuns efectiv in spatele mesajului de eroare. Site-ul in cauza apartine celor de la Masswerk Media Enviroments si daca incercati de exemplu sa accesati http://www.masswerk.at/playtech veti fi intampinati de o pagina similara cu cea de mai sus. Prin intermediul acesteia va puteti juca o versiune modernizata a clascului . Nava spatiala o puteti misca folosind sagetile sau tastele A si S, iar daca vreti sa trageti cu rachete este suficient sa folositi tasta spatiu.  Codul erorii, 404, functioneaza ca scut pe care-l puteti folosi pentru a va apara de rachetele care vine spre voi.

Experienta de gaming este interesanta si pare foarte bine finisata, este pacat ca nu foarte mult detinatori de website-uri investesc la fel de mult timp in paginile de eroare.