05 sept. 2013 | 22:27

Sony la IFA Berlin – Pe scurt, detaliile conteaza

ACTUALITATE
Sony la IFA Berlin - Pe scurt, detaliile conteaza

Sony prefera sa isi mentina afinitatea pentru produse high-end, conferinta de la IFA Berlin si produsele prezentate aici fiind dovada clara a acestui lucru.

Sony IFA Berlin (20)

In primul rand, Sony Xperia Z1 este un terminal cu specificatii de top ce reuseste sa atraga un public ceva mai pretentios, atat prin design-ul si materialele folosite, cat mai ales prin pretul de vanzare al acestuia. Rezistent la apa, cu o configuratie demna de invidiat si cu un ecran Triluminous display, Xperia Z1 este un terminal mai bun si mai dorit decat Xperia Z.

Obiectivele lansate impreuna cu acesta sunt practic niste camere foto dedicate, ce detin un senzor propriu si conectivitate WiFi. Asadar aceste obiective functioneaza atat cu telefoanele Xperia, insa si aproape cu orice alt model cu android. Practic controalele camerei foto se fac prin intermediul conexiunii WiFi cu telefonul. Cu ajutorul unui suport acestea se prind de corpul telefonului si sunt controlate prin intermediul ecranului acestuia.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Xperia Z1/”/]

 

Pe partea de sunet, Sony nu se eschiveaza nici la aceasta conferinta, unde a prezentat Hi-Resolution Audio, un amplificator ce reda sunetul la un nivel foarte detaliat pe o pereche de casti sau boxe compatibile cu standardul, sau unele profesionale. Amplificatorul este disponibil atat in dimensiuni reduse, pentru computer de exemplu, in variante pentru sisteme mici de dormitor, sau in varianta mare, pentru rafturile si sistemele audiofililor pasionati. L-am ascultat, pret de cateva minute, pot sa spun ca experienta este absolut incredibila, insa cu siguranta si melodiile respective erau alese de cunoscatori.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Sunet/”/]

 

Pe partea de video, am observat o noua varianta de camera video de mici dimensiuni, o camera cu un design special pentru prin pe mana, care poate fi folosita de catre orice persoane, indiferente ce preferinte sportive detine. Pentru segmentul semi-profesional am putut observa primul handycam disponibil pentru publicul larg, cu posibilitate de inregistrare in format 4K. Camera va fi disponibila undeva la sfarsitul anului la un pret inca necunoscut, dar destul de mic dupa cum insistau oficialii Sony la IFA.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Video/”/]

 

Un alt gadget mi s-a parut interesant, anume o camera video cu inregistrare FullHD, dar care detine un microfon de tip XY, de calitate inalta. Camera este promovata de Sony la IFA ca un produs destinat artistilor si muzicienilor care doresc sa se inregistreze singuri atunci cand canta la un instrument.

Sony IFA Berlin (40)