Sistemele QNAP pot fi accesate acum si de pe smartphone

Sistemele QNAP pot fi accesate acum si de pe smartphone

Nu toata lumea este familiara cu termenul de NAS si QNAP stie acest lucru. Noul firmware si noile dispozitive sunt construite pentru a simplifica interactiunea cu utilizatorul.

 QNAP TS-x21

Pe langa firmware-ul QTS 4.0 pe care il vom detalia in randurile urmatoare QNAP a mai lansat si doua dispozitive destinate utilizatorului casnic, Turbo NAS TS-x21 si TS-x20. Acestea vin preinstalate cu noile optiuni si permit administrarea de pe smartphone a multora dintre functiile acestora. TS-x21 vine echipat cu un procesor Atom la 2.0 GHz si 1 GB memorie RAM iar TS-x20 vine cu un CPU de 1.6 GHz si doar 512 MB memorie RAM.

Firmware-ul QTS 4.0 este disponibil pentru aproape toate dispozitivele de la QNAP si aduce o multime de functionalitati ce pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului. Pentru interfata web exista posibilitatea de a lucra cu mai multe ferestre oferind o posibilitate de multitasking iar pentru mobil exista aplicatii dedicate pentru cele mai importante functii ale serverului.

QTS 4.0 reprezinta o evolutie majora a software-ului QNAP, acesta isi propune sa schimbe parerea oamenilor despre echipamentele de retea ca fiind complexe si greu de utilizat. QTS 4.0 integreaza hardware-ul Turbo NAS si dispune de ferestre inteligente multi-tab si aplicatii mobile ingenioase, facand administrarea datelor multimedia de acasa mai simpla si divertismentul multimedia mai distractiv.”  a declarat Meiji Chang, manager general QNAP.

QNAP Mobile Apps

QFile ofera managementul asupra fisierelor de pe NAS printr-o interfata simpla si usor de inteles. Aplicatia functioneaza atat pe iOS cat si pe Android.

QManager ofera monitorizare si management asupra serverului NAS, de la distanta, putand crea notificari personalizate despre starea acestuia.

QMobile ofera streaming audio si video pe smartphone sau tableta indiferent ca sunteti intr-o retea interna sau la mii de kilometri departare.

QRemote functioneaza momentan doar pe iOS si acceseaza NAS-ul pentru a face streaming audio-video pe Televizorul de acasa.

VMobile reprezinta functia de monitorizare a camerelor IP conectate la sistemul NAS, intr-o interfata simpla, atat pentru iOS cat si pentru Android.