08 iul. 2013 | 17:50

Shazam se indreapta cu pasi repezi spre Bursa, strange 40 mil. dolari

ACTUALITATE
Shazam se indreapta cu pasi repezi spre Bursa, strange 40 mil. dolari

Shazam, compania din spatele popularului serviciu cu acelasi nume, se indreapta cu pasi repezi spre lansarea la Bursa.

shazam

Shazam a strans pana acum suma de 40 de milioane de dolari pentru a accelera cresterea inainte IPO-ului (Initial Public Offering). Scopul este clar: cresterea valorii companiei inainte de a iesi pe piata bursiera.

Ultima runda de strangeri de fonduri vine din partea America Movil, companie de telecomunicatii detinuta de Carlos Slim, unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Pe langa fondurile respective, Shazam va intra intr-un parteneriat cu America Movil, aducand astfel operatorului de telefonie o mare parte din utilizatorii serviciului.

Ca parte din anuntul legat de strangerea de fonduri, Shazam a anuntat ca are o baza de date de 350 de milioane de utilizatori, de doua ori mai mult decat anul trecut in aceeasi luna, si 77 utilizatori activi lunar, fata de 22 milioane in iunie 2012.

„Crestem incredibil de repede. O parte din necesitatile noastre reprezinta cresterea capacitatii de calcul si de lucru pentru a suporta noul val de utilizatori si pentru a ii indemna sa petreaca mai mult timp folosind serviciul. A doua parte este sa inovam mai rapid”, a declarat Andrew Fischer presedintele executiv al Shazam.

Shazam este axat pe inovarea produselor si se spune ca va lansa in urmatoarele luni o serie de update-uri mai mult decat interesante, care vor ajuta utilizatorii sa gestioneze si sa distribuie mai usor informatiile, tag-urile obtinute prin intermediul functiei de baza a aplicatiei.

Statistici Shazam