Scythe Grand Kama Cross 2 – Un nou cooler multi-platform

Scythe Grand Kama Cross 2 - Un nou cooler multi-platform

Intalnim destul de rar noutati in domeniul sistemelor de racire, ma refer aici la lucruri cu adevarat revolutionare, iar Scythe Grand Kama Cross 2 este unul dintre acestea.

scythe_grand_kama_cross_2_top_flow

Este vorba despre a doua versiune a seriei Cross de la Scythe, bazata pe acelasi design al radiatorului. Structura in forma de X permite o compatibilitate crescuta cu placile de baza, dar si permite instalarea unor memorii RAM cu o inaltime mai ridicata decat la alte modele de coolere. Radiatorul este patruns de sase heatpipe-uri de 6 mm, toate racite de un ventilator masiv de 140 mm. La viteza maxima de 1300 rpm, ventilatorul poate misca 97.18 CFM (Cubic Feet per Minute) cu un nivel maxim de zgomot de 30.7 dBA.

Interesant este faptul ca ventilatorul sta pe cadrul propriu, care este prins de capatul heatpipe-urilor. Ventilatorul vine cu o rama anti-vibratii, denumita de producator „Scythe Hyper precision Mounting System” (H.P.M.S.)”, si suporta toate socket-urile recente de la Intel si de la AMD, printre care si LGA 2011, FM1/2, AM3, si LGA 115x. Radiatorul are dimensiuni cu 2 mm mai reduse decat predecesorul sau, iar greutatea este de 760 grame, mai mult cu 10 grame decat versiunea anterioara.

Pretul specificat de producator pentru acest model este de 30 euro fara taxe incluse. Estimam ca va ajunge undeva la 200 lei pretul de raft atunci cand va fi disponibil la noi in tara.

Citește și:
Etichete: