09 nov. 2013 | 13:10

Scentee, un dispozitiv ce transformă notificările în… mirosuri [VIDEO]

ACTUALITATE
Scentee, un dispozitiv ce transformă notificările în... mirosuri [VIDEO]

Alegerea sunetului pentru notificări spune multe despre personalitatea utilizatorului. Dar… cum interpretezi notificările cu miros?

Scentee-smartphone-jpg

Nu fac aluzie la anumite mirosuri, ci doar la cele disponibile pentru Scentee, un dispozitiv interesant care se conectează la smartphone și, în loc de clasicele notificări sonore, eliberează un miros în momentul în care primești un mesaj.

Conectarea dispozitivului este foarte simplă, Scentee folosește conectorul de căști pentru a ști când să răspândească mirosurile și nu deține alte butoane pe el. Există o aplicație de control de unde pot fi setate momentele de eliberare a mirosurilor. În afară de un LED care se aprinde concomitent cu eliberarea mirosului, acest device este atât de simplu pe cât pare. Cartușele sunt interschimbabile, iar prețul acestora va fi în jur de 5 dolari. Fiecare cartuș poate emite până la 100 de pulverizări și poate deține mirosuri de flori, cafea, mentă, levănțică.

Pentru doritori, ar putea fi lansate și cartușele cu miros de bacon sau șuncă, așa cum îi spunem noi, românii. Dispozitivul se va lansa pe 15 noiembrie în Japonia, și ar putea fi adus rapid și în Europa. Funcționează atât pe Android, cât și pe iOS.

Reclama produsului Scentee este destul de fără stil și are în spate o poveste de dragoste, însă trebuie să ținem cont că este realizată pentru piața asiatică.