Samsung Galaxy Note 8, lansat oficial. Vine cu ce ne asteptam

Samsung Galaxy Note 8, lansat oficial. Vine cu ce ne asteptam

Odata cu lansarea oficiala a Galaxy Note 8 la MWC 2013, conceptul de Note este disponibil si in versiunea de 8 inci, pe langa 5.3, 5.5 si 10.1 inci.

Samsung Galaxy Note 8

Vehiculat de cateva saptamani, Galaxy Note 8 a fost anuntat de Samsung in preziua lansarii targului international Mobile World Congress de anul acesta.

Noua tableta este . Are un ecran TFT de 8 inci cu o rezolutie de 1280 x 800 si integreaza acelasi stylus S Pen, precum fratele mai mare, Note 10.1. Dimensiunile sunt 210,8 x 135,9 x 7,95 mm cu o densitate de pixeli de 189 ppi. Partea de procesare este asigurata de un procesor proprietar Samsung Exynos quad core tactat la 1,6 GHz. Cantitatea de memorie RAM este egala cu 2GB iar spatiul de stocare preinstalat ajunge pana la 32GB in versiunea mai scumpa a tabletei. In plus, este prezent si un slot pentru carduri Micro SD, astfel va puteti extinde capacitatea in functie de buget.

Conectica noului gadget nu prea lasa loc de mai bine. Incepand cu WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS, GLONASS si HSPA+ 21 (850/900/1900/2100 MHz), toate se regasesc in Galaxy Note 8. Are o baterie de 4600 mAh, , iar interfata proprietara TouchWiz UX nu lipseste din ecuatie.

Magia dispozitivelor din gama Note se afla in proportie de 50% in stylusul inteligent. Celelalte 50 de procente sunt asigurate de aplicatiile proprietare create de Samsung pentru a profita de respectivul S Pen, in acest caz, S Note, S Planner, Multi – Windows, Air View, Pop up video si Pop up note.

Ca noutati absolute Note 8, compania sud-coreeana a tinut sa atraga atentia asupra aplicatiei Awesome Note si asupra posibilitatii de a interactiona prin intermediul S Pen cu butoanele Back si Menu, specifice sistemului de operare Android.

Desi nu cred ca voi sustine vreodata functia de telefon intr-un dispozitiv cu o asemenea diagonala, de frica momentului in care voi vedea pe cineva pe strada cu un astfel de gadget la ureche, noul Note 8 este si telefon. In plus, multumita emitatorului infrarosu integrat si al aplicatiei Smart Remote, noua tableta poate fi folosita si ca telecomanda universala.

Nu stim inca pretul pentru noua tableta Samsung Galaxy Note 8, traiesc insa cu impresia ca o medie aritmetica intre pretul unui Note 2 si al unui Note 10.1 ar trebui sa ne aduca destul de aproape de adevar. In ceea ce priveste lansarea, in 1-2 luni ar trebui sa fie pe piata.

Citește și: