Samsung ia stylus-urile in serios prin achizitii inteligente

Samsung ia stylus-urile in serios prin achizitii inteligente

Cu toate ca vorbim de doar 5 procente din compania Wacom, achizitia acestui procent dintr-o astfel de companie reprezinta o investitie pe termen lung pentru Samsung, si anticipeaza putin planurile sale in ceea ce privesc dispozitivele premium cu touchscreen.

samsung achizitioneaza parte din wacom

Seria de produse Galaxy Note este in continuare un succes enorm pentru producatorul sud coreean, motiv pentru care Samsung a decis sa faca o investite serioasa in dezvoltarea stylus-urilor. Valoarea respectivei investitii este egala cu 58,9 milioane dolari si reprezinta 5% din Wacom, cel mai mare producator global de tablete pentru desen si stylus-uri. Din intreaga industrie a tabletelor grafice Wacom este responsabil de 85 de procente, in timp ce afacerea livrarii de accesorii pentru smartphone-uri si tablete s-a dublat in ultimul an pentru compania japoneza.

Cele 58,9 milioane de dolari vor fi percepute ca o infuzie de capital a carei destinatie va fi cercetarea si dezvoltarea unor produse mai performante. Cum era de asteptat, o parte din invesitie va fi orientata si catre imbunatatirea livrarilor de produse Wacom catre Samsung Electronics. Ramane sa vedem daca aceasta achizitie va fi benefica pentru ambele companii  sau daca ,,traficul de informatie” se va desfasura intr-o singura directie.

Citește și: