Samsung: 5G, tot mai aproape?

, 14 Mai, 16:00

Samsung a dezvoltat un dispozitiv pentru sistemul 5G, care transmite date cu o viteza de citeva sute de ori mai mare decat 4G.

Samsung 5G

Noua tehnologie opereaza in banda de fecventa „K”, aceasta fiind la baza sistemului de comunicatii mobile 5G. Anuntul a fost facut luni de compania sud-coreeana. 5G va fi capabila sa furnizeze o viteza de transmisie a datelor de pana la cateva zeci de Gbps, dar implementarea acestei noi tehnologii 5G in retelele de telefonie mobila necesita o banda larga de frecvente. Situatia este similara cu cea in care consumul de apa este in crestere si necesita o conducta cu diametrul mai mare pentru un debit sporit de apa.

Desi este o optiune cunoscuta, mult timp s-a crezut ca banda de unde „K” are limitari in transmiterea de date pe distante lungi, datorita caracteristicilor nefavorabile de propagare. Totusi, noua tehnologie dezvoltata de Samsung s-a dovedit a fi o solutie de succes. Transmisia de date s-a facut la frecventa de 28GHz, iar viteza a urcat pana la 1.056Gbps pe distanta de pana la 2 km. Samsung va accelera cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G pentru comunicatii mobile, avand in plan lansarea comerciala pana in anul 2020.

Sud-coreeni nu sunt singurii care sunt interesati de 5G. In februarie, Comisia Europeana a anuntat ca investeste 50 milioane de euro in cercetare, in timp ce in Japonia, Ministerul de Afaceri Interne si Comunicatii „sponsorizeaza” cercetarile celor de la NTT DoCoMo. Noul sistem 5G pare foarte atractiv, mai ales ca un film ar putea fi descarcat de pe internet in cateva secunde.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Citat de la voi:
„Desi este o optiune cunoscuta, mult timp s-a crezut ca banda de unde “K” are limitari in transmiterea de date pe distante lungi, datorita caracteristicilor nefavorabile de propagare.”

Nu e DATORITA cin DIN CAUZA.

Datorita se foloseste cand e un lucru bun.

Din cauza se foloseste cand e un lucru rau.

ex:

Datorita telefonului mobil putem comunica mai usor.

Din cauza loviturii la picior nu mai pot juca fotbal.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail