Qualcomm QFE1100, cipul responsabil pentru economia de energie din Nexus 5

Qualcomm QFE1100, cipul responsabil pentru economia de energie din Nexus 5

Qualcomm a introdus un cip relativ nou, care se regaseste si pe Google Nexus 5. Este vorba despre Qualcomm QFE1100, un cip responsabil de economisirea energiei.

qualcomm_qfe1100

Nu este prima data cand acest cip este folosit. Qualcomm QFE1100 se regaseste si in Samsung Galaxy Note 3, lansat acum doua luni, si este practic o interfata ce permite dezvoltarea de dispozitive 4G LTE la nivel global. Qualcomm QFE1100 este folosit de catre producatorii de dispozitive pentru a eficientiza consumul de energie pentru smartphone-urile si tabletele de viitor. Pana acum, diferentele de frecvente si specificatii erau mai pregnante intre diverse zone ale lumii. Prin 4G LTE, se incearca o standardizare care trebuie facuta atat pentru dispozitive, cat si pentru antenele de emisie-receptie.

Pentru ca exista inca diferente destul de mari, producatorii folosesc aceasta interfata oferita de Qualcomm pentru a eficientiza consumul de energie si temperatura interna a smartphone-ului, cu reteaua pe care comunica.

Multumita acestui cip Qualcomm QFE1100, se estimeaza ca Nexus 5 va avea o autonomie mai ridicata pe retelele 3G/4G decat aproape orice alt dispozitiv de pe piata. Aici este inclus si Samsung Galaxy Note 3, care s-a demonstrat ca rezista in utilizare mai bine de o zi, in ciuda dimensiunii ecranului si a specificatiilor sale.

Citește și:
Etichete: