Un nou sistem inteligent: Inveti sa canti la pian printr-un proiector [+VIDEO]

Un nou sistem inteligent: Inveti sa canti la pian printr-un proiector [+VIDEO]

Pentru ca foarte multi dintre noi au cochetat la un moment dat cu ideea cantatului la pian, un nou sistem s-ar putea sa faciliteze partea educationala – Projected Instrument Augmentation.

The Projected Instrument Augmentation proiector pian

Printre cele mai populare jocuri din ultimii zece ani se numara cele care graviteaza in jurul unei componenete preponderent muzicale, gen Guitar Hero sau Rock Band. Daca v-ati jucat vreodata asa ceva sau ati vazut un prieten cum isi risipea rabdarea in fata unei chitare din plastic, cu siguranta ati observat ca sistemul folosit acolo pentru a afisa notele era unul destul de eficient. Cel putin aceasta este parerea unui grup de – Germania.

Projected Instrument Augmentation este numele unui sistem computational complex. Include un proiector si, probabil, un senzor Kinect sau o camera web de inalta rezolutie, care va poate urmari miscarea degetelor pe taste pentru a va oferi in timp real feedback in cazul in care gresiti. Practic, pe partea de sus a pianului, sunt proiectate clapele pe care trebuie sa apasati, iar lungimea lor exprima perioada pentru care trebuie sa le apasati. Viteza schimbarii notelor proiectate exprima ritmul melodiei si rapiditatea cu care trebuie sa va perindati degetele pe claviatura.

Personal, pe langa faptul ca ma incanta enorm ideea cantatului la pian prin proiectoare, mi se pare incredibil faptul ca acest sistem nemtesc nu se bazeaza pe nici un fel de teorie muzicala vizibila.

Citește și: