19 apr. 2013 | 14:10

Profitul Microsoft creste in ciuda rezultatelor slabe ale diviziei Windows

ACTUALITATE
Profitul Microsoft creste in ciuda rezultatelor slabe ale diviziei Windows

Microsoft Surface Windows 8

Microsoft a anuntat un profit net de 6,06 miliarde de dolari pe primul trimestru, in urcare cu 18,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au fost de 20,49 miliarde de dolari, insa daca ajustam cifra cu promotiile facute anterior pentru Windows 8, acestea ar fi de 18,8 miliarde de dolari, indicand o crestere de doar 8%, fata de 18% in scenariul anterior.

Pentru divizia Windows exista o poveste similara: veniturile ar fi de 5,7 miliarde de dolari (+23%) sau de 4,6 miliarde daca se opereaza ajustarea (in stagnare).
Veniturile diviziei Office au urcat cu 5%, pana la 6,1 miliarde, in timp ce unitatea de divertisment a produs o crestere de 33%, pana la 2,2 miliarde de dolari. Aceasta se ocupa de consola Xbox si dispozitivul Kinect, dar si de serviciile aferente. Xbox Live a avut o evolutie buna in particular, serviciul avand acum 46 de milioane de utilizatori, in urcare cu 18%.

Nu se percizeaza, insa, nicaieri cate tablete Surface au fost vandute si nici cate licente pentru Windows 8, ceea arata ca situatia nu e deloc roz.

O alta veste este ca directorul financiar Peter Klein va parasi compania la finele lunii iunie, dupa patru ani in aceasta functie si aproape 11 in total la Microsoft.