09 nov. 2013 | 10:20

Primul revolver printat în 3D, din metal, vine de la Solid Concepts [VIDEO]

ACTUALITATE
Primul revolver printat în 3D, din metal, vine de la Solid Concepts [VIDEO]

Solid Concepts, o companie ce folosește imprimante industriale 3D, a printat primul pistol funcțional din lume realizat din metal.

3D-Printed-Metal-Gun-Low-Res-Press-Photo-1024x638

Procedeul prin care a fost realizată operațiunea se numește Direct Metal Laser Sintering (DMLS), iar pistolul este o demonstrație a ceea ce se poate face cu această tehnologie. Solid Concepts este o companie care se ocupă de crearea a tot felul de piese pentru aplicabilități diverse. Procesul de fabricare a acestora este puțin diferit, pentru că piesele pe care le produc în mod obișnuit sunt destul de complexe.

Cei de la Solid Concepts au găsit planurile pentru un M1911, un pistol destul de folosit chiar și în ziua de astăzi, și le-au convertit în imagini 3D pentru a fi transmise imprimantei. Pistolul este unul semiautomat, gloanțele fiind servite prin magazia din mâner. În timpul acționării, presiunea din camera de combustie se ridică la 20.000 psi. Aproape toate elementele au fost produse folosind imprimanta 3D DMLS și sunt create din oțel 17-4 și Inconel 625. Pistolul are în total 33 de piese. Grip-ul acestuia este singurul realizat din firbă de carbon, tot prin prelucrare laser.

Imprimanta DMLS poate prelua date în format CAD 3D, iar procesul este relativ simplu. Printul este realizat cu praf metalic, apoi înconjurat de nisip și încălzit pentru a se solidifica și a căpăta rezistență.

Imprimantele de tip DMLS nu sunt disponibile în mod comercial, iar prețul uneia este de minim… 500.0000 dolari.