Presa romaneasca incepe sa treaca si pe dispozitivele mobile

Presa romaneasca incepe sa treaca si pe dispozitivele mobile
Radu Neagu
00:02 30.10.2013

Observ un trend care prinde contur din ce in ce mai mult si la noi in tara, si anume trecerea publicatiilor din presa romaneasca de la stadiul de site la stadiul de aplicatie.

Aplicatie IOS romaneasca stiri

Pana acum, majoritatea trusturilor de presa detin o aplicatie pentru platformele mobile, aplicatie ce poate fi descarcata gratuit si cu ajutorul careia puteti sorta si afisa informatiile de pe site-urile destul de complexe si aglomerate ale companiilor respective. Nu cred ca este gresit termenul „companie” pentru un trust de presa, nu? Este o idee buna, avand in vedere ca fiecare utilizator doreste sa isi personalizeze informatiile pe care le citeste si pe care le prefera. La fel se intampla si in alte tari, unde site-urile mari de presa incearca si ele sa fie omniprezente in viata utilizatorilor si sa ofere rapid cele mai noi stiri si materiale editoriale.

Din presa romaneasca, putem enumera Adevarul, Realitatea, Stirile ProTV, Romania TV si altele, care probabil nu au aplicatii oficiale, ci unele dezvoltate de dezvoltatori pasionati care incearca sa se faca remarcati. Este un lucru bun ca avem astfel de aplicatii, insa mai trebuie lucrat la cateva elemente. In primul rand, platforma pe care respectivele companii lanseaza aplicatii trebuie sa fie cat mai variata. Astfel, ar trebui sa vedem o aplicatie cu o interfata similara atat pe Android, cat si pe iOS, iar pe iOS trebuie sa fie prezenta si pe iPad, si pe iPhone.

Sa luam, de exemplu, aplicatia Adevarul, a carei relansare a fost mentionata ieri pe site. Aplicatia este disponibila doar pentru utilizatorii de iPad, limitand foarte mult numarul de utilizatori pe care ii poate avea. Adevarul este un site generalist ce ofera informatii atat din sport, cat si din politica, stiri uzuale sau din zona IT. Asadar, poate avea un public mult mai numeros oferind suport pentru toate platformele existente pe piata. Cat despre calitatile aplicatiei, trebuie sa admit ca aplicatia Adevarul arata cel mai bine de pana acum. Este cea mai aerisita si cel mai usor de folosit dintre toate aplicatiile din presa romaneasca, asadar putem sa spune ca este pe drumul cel bun, asta daca in viitorul apropiat vom vedea aceeasi interfata si pe iPhone si Android.

Folositi aplicatiile din presa romaneasca?

Aplicatia Adevarul iPad

Interfata Aplicatia Adevarul iPad

Aplicatia IOS Adevarul.ro

Comentarii
loading...