PowerColor anunta modelul Radeon R9 290 OC

PowerColor anunta modelul Radeon R9 290 OC

Power Color este unul dintre primii producatori de hardware care lanseaza un model overclockat de Radeon R9 290.

Radeon R9 290 OC

Noul PowerColor Radeon R9 290 OC se bazeaza pe cipul recent lansat din seria Hawaii, ce foloseste cea mai nou arhitectura GCN (Graphics Core Next). Detine 2560 procesoare de stream pentru a oferi o performanta cat mai ridicata.

Radeon R9 290 OC foloseste 4 GB memorie GDDR5 la o frecventa de 1200 MHz, GPU-ulu functionand la frecventa de 975 MHz, 30 MHz peste valoarea de referinta. Interfata de memorie este de 512 biti, aceeasi ca la R9 290X.

Noile tehnologii de la AMD, TrueAudio si Mantle, joaca un rol important pentru o experienta de gaming cat mai placuta. AMD True Audio ofera o calitate a sunetului mai ridicata decat pana acum, iar cu suportul Mantle dezvoltatorii de jocuri pot obtine acces la nucleul grafic, programarea jocului fiind mai eficienta. AMD PowerTune monitorizeaza consumul de curent al procesorului grafic eficientizandu-l.

Placa Radeon R9 290 OC este compadibila, desigur, cu tehnologia CrossfireX, suportand inca doua placi legate in acest sistem. Combatibilitatea DirectX 11.2 este nativa si exista suport pentru doua iesiri DVI-DL, HDMI si DisplayPort.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: