Portul de casti de pe Xbox One nu este compatibil cu actualele headset-uri

Portul de casti de pe Xbox One nu este compatibil cu actualele headset-uri
Radu Neagu
12:00 29.05.2013

Noul conector de casti de pe controller-ul proaspat-ului Xbox One nu este compatibil cu actualele headset-uri de gaming.

Microsoft Xbox One 2

Trecerea de la o generatie de console la alta este tot timpul presarata cu surprize. Compatibilitatea cu perifericele mai vechi nu este in target-ul producatorilor si deseori trebuie inlocuite. Din ce spune IGN noul port pentru castile cu microfon va fi diferit, si incompatibil cu dispozitivele actuale. Exista posibilitatea neconfirmata ca Microsoft sa construiasca un adaptor, insa mutarea in sine poate sugera faptul ca producatorul doreste un control ceva mai bun al pietei de periferice audio pentru console.

„Producatorii nu vor trebui doar sa dezvolte noi produse pentru noul standard de conexiune, dar vor trebui sa foloseasca licenta Microsoft si protocoalele de autenticare stabilite de acesta, crescand astfel pretul perifericelor in final. Programul de licentiere poate de asemenea limita varietatea si competitia pietei de accesorii, pentru ca toti producatorii vor fi obligati sa adere la regulile stabilite de producatorul consolei.”mentioneaza Scott Lowe de la IGN.

Un purtator de cuvant Microsoft a raspuns foarte vag atunci cand i-au fost cerute detalii in acest sens: „Lucram cu producatorii externi de headset-uri entru a crea noi accesorii ce vor beneficia de noile tehnologii prezente in noul Xbox One.”

S-ar putea sa fie momentul sa spunem la revedere tuturor dispozitivelor de acest gen pe care le-am achizitionat in ultimii 8 ani pentru Xbox 360, cel putin in cazul in care va ganditi serios sa treceti la noua consola. Totusi 8 ani, este un timp destul de lung pentru a ne fi plictisit de acestea. 🙂

Etichete:
Comentarii
loading...