24 ian. 2013 | 16:03

Politica Email-urilor de angajare ce incrimineaza companii ca Adobe, Apple si Google

ACTUALITATE
Politica Email-urilor de angajare ce incrimineaza companii ca Adobe, Apple si Google

Exista o intelegere intre companii, in ceea ce priveste angajatii si politica de angajare a companiilor care a patruns de ceva vreme si in zona de IT. Email-uri legate de acest subiect fac obiectul unui proces intre multe companii de renume mondial.

workers-and-email

O depozitie a fost facuta publica legata de acest aspect al unei intelegeri intre companii cu privire la anagajarea sau refuzul de a angaja o persoana pentru ca a lucrat sau lucreaza la o alta companie. Aceste intelegeri se fac in primul rand intre companii si angajati pentru a evita scurgerea de informatii catre rivali si sunt perfect normale. Amenintarile companiei la care lucreaza un angajat catre o alta companie care isi doreste sa il angajeze pe acel om sunt insa nejustificate si impotriva legii.

Apple este desigur cap de lista in aceasta situatie, si din pacate numele lui Steve Jobs se afla pe multe dintre astfel de email-uri. Fostul CEO al lui Palm a facut o declaratie ce mentioneaza faptul ca au fost amenintati de Apple cu procese legate de patente daca nu vor inceta cu intentiile de a angaja personal de la Apple. Amenintarile sunt reale, si daca o imagine spune cat 1000 de cuvinte, atunci sa punem o imagine.

jobs_colligan_shadow_640

 

Desigur, discutia nu a fost purtata doar intre Apple si Palm, sunt implicate atat companii precum Intel, Google si altele. Dovezile in acest caz continua sa apara, si multi sunt curiosi care din firmele de renume nu au recurs la astfel de motivatii pentru a isi mentine pozitia fata de angajati. Eu personal ma intreb, fara sa fiu prea pesimist, care din companii nu a recurs la astfel de metode mai putin morale, de a purta niste discutii. Imaginile de mai jos, copii dupa email,  vorbesc de la sine.

email google

 

email original (1)