Placile grafice s-ar putea scumpi cu 10-15 procente in scurt timp

Placile grafice s-ar putea scumpi cu 10-15 procente in scurt timp

Placile grafice ce folosesc memorii de tip DDR# ar putea „beneficia” de o crestere de pret semnificativa in urmatoarele luni, cu pana la 15 procente.

Sapphire-7790-front - placile graficeaxc

Costurile memoriei DDR3 au crescut semnificativ in ultima vreme, iar placile grafice ce folosesc acest tip de memorie pot avea aceeasi soarta in decurs de cateva saptamani. Un raport de la DigiTimes spune ca recentele cresteri ale preturilor memoriei DDR3 forteaza unii producatori sa ridice preturile la placile grafice cu aproximativ acelasi cuantum. Avand in vedere ca aceasta crestere de pret se aplica produselor cu DDR3, se asteapta un impact in zona de buget sau entry-level.

Se crede de asemenea ca este putin probabil ca preturile sa revina la valoare initiala in urmatoarele 6 luni, doar daca producatorii se decid sa lanseze oferte promotionale pentru diferite modele de placi grafice, iar asta in contextul in care ne asteapta noi cipuri grafice in acest domeniu. Avand in vedere faptul ca cerintele pentru componente PC este inca relativ redusa, impactul nu va fi atat de mare pentru acest segment. Aceste modificari de pret ar putea afecta insa modul cum este primita noua platforma de la Intel, Haswell, care se pregateste de o lansare oficiala in mai putin de doua luni. Utilizatorii ar putea fi mai demotivati sa schimbe placa de baza si procesorul in ideea ca si acestea vor suferi modificari de pret fata de valorile initial comunicate de producatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: