Philips Fidelio, surround-ul la alegerea utilizatorului – IFA 2013

Philips Fidelio, surround-ul la alegerea utilizatorului – IFA 2013

Seria Philips Fidelio vine cu un nou concept la IFA Berlin, unul chiar interesant din punct de vedere constructiv, ce permite utilizatorului sa transforme un sistem 2.0 sau 2.1 intr-unul surround.

Philips (28)

De ce la alegere? Ei bine, Philips Fidelio este un sistem de sunet care vine in mai multe variante, atat ca un sistem clasic cu subwoofer si sateliti, cat si ca un sistem coloana format din doua boxe sau ca un sound bar ce poate fi asezat sub ecranul televizorului. Toate tipurile de sisteme de sunet functioneaza pe aceeasi idee. Doua dintre difuzoare sunt detasabile si pot fi pozitionate in spatele utilizatorului in functie de necesitati. Daca, de exemplu  nu doresti sa ai intinse prin casa cabluri de la satelitii de suround, aceasta este cea mai buna varianta de pana acum.

Philips (17)

Philips (22)

Boxele functioneaza deopotriva conectate si deconectate de boxa mama si detin un acumulator cu autonomie de pana la 4-6 ore, in functie de volumul la care sunt folosite. Canalele detasabile sunt separate de cele principale, asadar sistemul este cu adevarat unul de tip surround. Varianta cu boxe de tip turn detine, pe langa un dock pentru iPhone, un slot USB si chiar si un cititor de CD-uri audio, toate integrate in aceeasi boxa.

Philips (2)

Philips (4)

De la Philips am observat si alte inovatii, precum sistemul pentru DJ, creat in colaborare cu Armin Van Buuren, care detine un mixer complet cu doua track-uri si boxele aferente. Sistemul se preteaza la petreceri pentru tineri si la activitati de mixaj acasa, fiind extrem de usor de impachetat si carat din loc in loc.

Philips (30)

Philips (31)

Un alt sistem de sunet interesant vine sub forma vechiului radio Philletta, care a ramas in aceeasi forma din anul 1955. In schimb, acum detine conectivitate WiFi, Internet, Bluetooth, docking station pentru iPod si alte functii, cum ar fi o claritate decenta a sunetului.

Philips (26)

Philips (25)

Si, daca tot vorbim de sisteme de sunet de la Philips, nu putem sa omitem seria de boxe pentru entertainment, tot din gama Fidelio, care au separate frecventele joase de cele inalte, la propriu, prin constructia incintei. Ce lipseste insa acestor boxe este fidelitatea audio la nivel de voce, care sincer este mai slaba decat la orice sistem din gama lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI