Pantofi inteligenţi B-Shoe: gadget-uri pentru bătrâni

Pantofi inteligenţi B-Shoe: gadget-uri pentru bătrâni

Tehnologia şi această filozofie se pare că se aplică şi în domeniul pantofilor B-Shoe, care au devenit subit nişte gadgeturi.

b-shoe papuci inteligenti

O mare parte din specifice vârstei a treia sunt provocate de căzături.  Aparent, nu mai puţin de 33% dintre adulţii peste 65 de ani se dezechilibrează şi cad cu repercusiuni foarte grave, de la fracturi până la decese. În teorie, acestui segment de piaţă li se adresează cârje şi alte instrumente ajutătoare menită să faciliteze deplasarea în condiţii de siguranţă. Problema? Pentru că nu vor să se simtă neajutoraţi, foarte puţini acceptă să folosească acele artificii.

O soluţie eficientă şi mult mai puţin ostentativă vine sub forma pantofilor B-Shoe. Datorită unor elemente tehnologice destul de simple şi câteva motoraşe integrate în talpă, un astfel de papuc asigură cu o precizie remarcabilă echilibrul posesorului. Practic, monitorizează în permanenţă centrul de greutate şi, dacă acesta se modifică brusc, papucul se micşă în aceeaşi direcţie pentru a compensa schimbarea în timp real. Configuraţia hardware a unui papuc include senzori de presiune, un mecanism de deplasare, o baterie reîncărcabilă, un microprocesor şi câţiva algoritmi proprietari implementaţi la nivel hardware.

La ora actuală site-ul din spatele papucilor inteligenţi este online, b-shoe.com, pentru mai multe informaţii. Din păcate, pentru a-i achiziţiona, cea mai rapidă cale este proiectul de pe Indiegogo.com prin intermediul căruia puteţi cheltui 1000 de dolari pe o pereche.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: