Oracle anunta sisteme de stocare de 8,5 TB pe banda magnetica

Oracle anunta sisteme de stocare de 8,5 TB pe banda magnetica

Cand vorbim de sisteme de stocare pe banda magnetica, stim ca sunt folosite inca in aceleasi medii industriale ca si pana acum, iar Oracle tocmai a anuntat un astfel de sistem ce suporta pana la 8,5 TB.

Sisteme de stocare pe banda magnetica Oracle

Aceste sisteme de stocare nu au mai ajuns in atentia publicului de ceva vreme, din doua motive. Unul este faptul ca sunt folosite doar pentru arhivarea datelor si nu pentru lucrul continuu cu ele, asa cum se intampla cu HDD-urile. Al doilea motiv este faptul ca nu s-au realizat mari progrese tehnologice in ultima perioada in acest sens.

Noul StorageTek T1000D salta capacitatea nativa de la 5,5 TB la 8,5 TB, in timp ce creste viteza de transfer a datelor comprimate de la 360 MBps la 800 MBps. Noul dispozitiv este compatibil cu predecesorii sai A,B si C, insa introduce si suport pentru fibra optica la 16 Gb/s si 10 Gb/s fiber over ethernet.

Dupa spusele celor de la Oracle, dispozitivul suporta pana la 150.000 de cicluri de incarcare/descarcare, avand o durata de viata de pana la 30 ani.

Un alt element important este introducerea posibilitatii de drag&drop pe aceste dispozitive, un alt pas revolutionar, motivat de industria filmelor in format 2K, 4K sau 8K. Oracle spune de asemenea ca tehnologia respectivelor sisteme de stocare este de 26 de ori mai ieftina decat un HDD normal, in vederea stocarii de fisiere, si nu de lucru cu acestea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: