OCZ Vector 150 – Un nou SSD pentru enterprise și pentru entuziaști

OCZ Vector 150 - Un nou SSD pentru enterprise și pentru entuziaști

OCZ a lansat recent un nou SSD din gama celor destinate pentru stații de lucru, servere sau strict pentru entuziaști – OCZ Vector 150.

OCZ Vector 150 SSD

OCZ Vector 150 se bazează pe memorii de tip NAND Flash și, spre deosebire de SSD-urile pentru consumer, pe un controller proprietar. Cele trei SSD-uri din aceastp serie, cu capacități de 120, 240 și 480 GB, promit o performanță suținută mai bună precum și o anduranță mai ridicată decât versiunile anterioare de Vector.

SSD-urile OCZ Vector 150 se bazează tot pe cipuri MLC create în litografia de 19 nm și beneficiază de controllerul Indilinix Barefoot 3 M00. Cele trei modele suportă viteze de citire de până la 550 MB/s, viteze de scriere până la 530 MB/s și o performanță susținută la scriere random în sectoare de 4K de 26.000 IOPS. Având în vedere că vorbim de dispozitive recent lansate, toate trei au o grosime maximă de 7 mm, pentru a fi compatibile și cu cele mai subțiri ultrabook-uri de pe piață, desigur cu cele care mai dețin un SSD în format standard de 2.5 inci.

Avantajul major al noului controller Indilinix Barefoot 3 este faptul că deține o suită de management avansată ce analizează și elimină automat celulele uzate, folosindu-le pentru stocarea fișiereleo mai puțin importante și nu pentru scriere repetată. Scopul acestui controller este să depășească limitarile clasice impuse de standardul MLC, și să sporească integritatea datelor pe termen mai lung.

OCZ Vector 150 SSD 2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: