15 nov. 2013 | 17:10

NVIDIA anunță arhitectura Unified Memory pentru CUDA 6

ACTUALITATE
NVIDIA anunță arhitectura Unified Memory pentru CUDA 6

NVIDIA a anunțat suportul pentru Unified Memory în CUDA 6, cu scopul de a ușura procesul de scriere al programelor ce folosesc CUDA.

NVIDIA CUDA

NVIDIA a anunțat că tehnologia Unified Memory este acum disponibilă în CUDA 6, cu scopul de a ușura procesul de scriere al programelor, prin simplificarea procesului de accesare a memoriei. Vechile implementări de CUDA se bazau pe abilitățile programatorului de a face managementul informației de la CPU la GPU. Acest lucru crea incompatibilități și un volum mai mare de programare, lucru care putea fi automatizat.

Cu noul sistem de unificare al memoriei, programatorii pot accesa și opera pe orice resursă disponibilă, indiferent de locația în care se află informația. Vorbim aici de memoria sistemului sau de memoria plăcii grafice.

Sistemul nu elimină necesitatea de a copia conținutul memoriei și a o muta de pe memoria de sistem pe cea a GPU-ului, însă acest proces este realizat automat de CUDA 6. Spre deosebire de acest sistem, AMD Kaveri folosește memoria GPU-ului și cea a sistemului ca un singur bloc de memorie, perfect compatibil cu orice fel de informație se află în locul respectiv.

Procesul de automatizare din CUDA 6 ar putea avea o serie de efecte negative asupra performanței, dar setările de finețe manuale sunt încă disponibile la nivel de programare.

NVIDIA CUDA 6 Memorie