Noile tehnologii TV, in toamna 2013

Noile tehnologii TV, in toamna 2013

In aceasta toamna, pe langa trendul clar sugerat de producatorii TV, ma refer aici la formatul 4K, coreenii si taiwanezii se pare ca au altceva in minte la capitolul tehnologii tv si chiar cauta colaboratori pe aceasta tema.

Tehnologii TV

Tehnologii TV (7)

In aceasta ordine de idei, pot spune ca am vazut cu adevarat cel mai subtire TV OLED. S-a intamplat la IFA 2013 si vorbesc de o grosime de numai 4,5 mm. Da, stiu, mai subtire decat un smartphone de actualitate! Desigur, diagonala era de 55 inci si era la stadiul de prototip, urmand sa intre in productie abia peste cel putin un an de zile. Oricum, e interesant ca discutam tot de un panou cu rezolutie 4K.

La momentul actual, la aceasta diagonala pretul ar depasi suma de 50.000 euro.

Tehnologii TV (13)

Tehnologii TV (8)

Un alt element interesant este TV-ul cu ecran transparent sau, mai exact, panoul cu ecran translucid, ce permite afisarea imaginilor, dar te lasa si sa vezi prin el.

Cel mai probabil, acest tip de tehnologii TV vor fi folosite in viitor pentru mijloace de transport in comun, pentru statii sau gari. Astfel de panouri vor permite afisarea informatiilor direct pe sticla despartitoare din statii sau vagoane, in acele locuri nefiind nevoie de o claritate extrem de buna a imaginii, probabil vom vedea doar informatii de tip text.

Tehnologii TV (2)

Un al treilea model este cel de 110 inci 4K, o imensitate care am aflat ca este tot in stadiul e prototip. Cu siguranta va fi disponibil la un pret echivalent cu cel al unui apartament! Astea sunt insa riscurile tehnologiei de ultima generatie, pana ajunge mainstream costa destul de mult.

Pentru variantele 4K de 55 de inci in varianta coreeana, cu panouri destul de bune din cate am vazut, ati fi surprinsi sa aflati ca pretul se invarte undeva la sume de 2500-3000 euro. Asta inseamna un nivel cam la jumatate fata de producatorii de renume ai noilor tehnologii TV.

Tehnologii TV (11)

Tehnologii TV (12)

Tehnologii TV (14)

Tehnologii TV (9)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: