Noi compacte cu zoom de la Sony: „Trusa de fotografie pentru vacanta”

Noi compacte cu zoom de la Sony:

Nu ma omor dupa titlurile din comunicatele de presa, ba chiar le ignor formularea de marketing in totalitate. Sony a nimerit-o insa de aceasta data.

DSC_0026

Sony a lansat astazi cateva modele de camere foto compacte foarte pretabile pentru aceasta trusa de fotografie buna de luat in vacanta. Pentru mine si pentru multi dintre cititorii ceva mai exigenti trusa de vacanta era alcatuita pana acum dintr-un DSLR, unul-doua obiective, acumulatori si alte accesorii care ajungeau sa ia locul probabil bagajului de mana din avion. Motivul principal pentru care prefer o camera mica in schimbul DSLR-ului este greutatea, iar daca este capabila de un zoom ceva mai bun atunci toate problemele sunt rezolvate.

CyberShot WX300 este camera cea mai mica din portofoliul Sony si nu lasa de dorit din perspectiva zoom-ului, care este de 20x. Este o compacta in adevaratul sens al cuvantului, care incape in cel mai mic buzunar al gentii de calatorie, are un acumulator ce permite efectuarea a pana la 500 de fotografii fara blit si vine intr-o culoare atragatoare. Este exact modelul din imaginea de mai sus. Camera ofera stabilizare optica si un mod Macro destul de avansat, util pentru cei carora le plac detaliile sau au o pasiune pentru insecte.

Pretul se invarte in jurul sumei de 1450 lei.

DSC_0016

CyberShot HX50 este probabil una dintre cele mai mici camere ce detine un zoom optic impresionant, 30x. Senzorul este de tip Exmor R CMOS de 20,4 megapixeli, un senzor cu o sensibilitate ridicata la lumina.  Camera are o greutate de 272 grame si dispune de stabilizare optica de imagine.

Pretul este de 1900 lei.

DSC_0011

CyberShot HX300 este ceva mai mare, as putea spune cat un DSLR entry-level, insa are o greutate totala, cu baterie, de 650 grame. Oricum, greutatea mai mare nu vine din cauza body-ului mai generos, ci din cauza obiectivului cu zoom optic 50x, Carl Zeiss Vario-Sonnar T. Camera dispune de un stabilizator optic de imagine de generatie noua, care pot sa spun ca isi face treaba exceptional de bine chiar si la zoom maxim. Pentru imagini foarte bune insa este recomandata folosirea unui trepied.

Pretul acestui model ajunge la 2300 lei.

De ce sunt totusi atat de scumpe, ati putea spune? Ei bine, camerele detin si controale manuale destul de avansate, stabilizare optica, dupa cum am mentionat la fiecare, iar avantajul pe care il ofera este greutatea redusa. Un DSLR cu un obiectiv de zoom, chiar si unul entry-level ajunge cu siguranta sa coste de cel putin doua ori mai mult.

DSC_0020

 

DSC_0009

 

DSC_0021