21 feb. 2013 | 17:04

Nikon D7100 – Cel mai performant DSLR in format DX

ACTUALITATE
Nikon D7100 - Cel mai performant DSLR in format DX

Nikon D7100 reprezinta varful de gama pentru gama de DSLR-uri DX a producatorului. Ce gasim peste acest model face parte din seria FullFrame, FX. 

Nikon D7100

Nikon D7100 a fost lansat oficial astazi si vine cu o serie de imbunatatiri importante fata de vechiul Nikon D7000 ce dateaza de acum 3 ani. Acesta detine un senzor de 24,1 Megapixeli de tip APS-C, standardul pentru gama DX in acest moment. Interesant este ca senzorul nu dispune de filtru low pass, oferind astfel imagini mai bune decat media aparatelor de acest tip. Nikon D7100 are 15 puncte de focalizare in cruce din cele 51 de puncte de focalizare in total. Viteza de fotografiere in rafala este de 6 cadre pe secunda.

Valoarea ISO, unul dintre cele mai importante elemente pentru unii fotografi este de maxim 6400 cu posibilitate de extindere pana la 25600. Procesorul de imagine este un EXPEED 3 ce se apropie de cel regasit in aparatele Full Frame ale producatorului.

Vizorul optic are o acoperire de 100% iar corpul este relizat din aliaj de magneziu car ein teorie este mai usor si mai rezistent. Camera cantareste totusi 675 grame cu tot cu acumulator, nefiind cea mai buna alegere pentru cei care prefera aparate mai usoare, insa trebuie sa tinem cont ca este o camera din gama celor profesionale, si este si izolata la praf si umiditate.  Ecranul LCD este de 3 cm diagonala si are o rezolutie de 1,22 milioane de pixeli.

Nikon lanseaza, de asemenea si WR-1, un nou receptor-transmitator wireless. Acesta dispune de un afisaj cu matrice si o gama de functii avansate, permitand utilizatorului sa controleze majoritatea functiilor de fotografiere, de la o simpla declansare la distanta la sisteme complexe, cu mai multe aparate foto, precum si sa verifice si sa modifice setarile aparatului foto, cand adaptorul este montat pe Nikon D7100.

Nikon D7100 si WR-1 vor fi disponibile prin partenerii oficiali din Romania la finalul lunii martie, un pret oficial confirmat nu exista pentru aceste doua produse, sau specificatii referitoare la obiectivul de kit daca va fi unul.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Nikon D7100/”/]