Motorola si Google au un plan impotriva phabletelor

Motorola si Google au un plan impotriva phabletelor

motorola xt912a

Chiar daca tot mai multi producatori lanseaza gadgeturi din ce in ce mai mari, care intineaza granita dintre tablete si smartphone-uri, Google nu priveste cu ochi buni aceasta miscare. Iar Motorola executa.

Jim Wicks, seful designului la producatorul american, a declarat intr-un interviu pentru PC Magazine ca societatea a adoptat o filozofie potrivit careia “mai bun este mai bun” (“better is better”-nr) decat “mai mare este mai bun” (“bigger is better”-nr). Daca vi se pare ca mai exista inca o companie cu aceeasi mentalitate, ei bine, da, aveti dreptate. Apple a lansat anul trecut modelul iPhone 5 cu ecran de 4 inci, dupa ce timp de sase ani acesta a avut ecran de doar 3,5 inci si a fost cel mai apreciat smartphone din lume.

“Anumiti oameni prefera un ecran mare. Dar exista o anumita marime preferata pe care acum o depasim. Exista anumiti oameni care prefera un display mare, dar exista si oameni care doar vor ceva aproape perfect”, a spus Wicks. “Cred ca aproape perfect este important si noi proiectam (smartphoneuri-nr) astfel incat sa nu dezamagim acei oameni”, a precizat el.

Wicks a mai precizat ca utilizatorii nu apreciaza aplicatiile preinstalate si ca Motorola se va concentra pe aducerea unor versiuni nemodificate ale Android, care pot primi update mult mai repede.

Citește și: