Motorola si Google au un plan impotriva phabletelor

Motorola si Google au un plan impotriva phabletelor
22:54 17.04.2013

motorola xt912a

Chiar daca tot mai multi producatori lanseaza gadgeturi din ce in ce mai mari, care intineaza granita dintre tablete si smartphone-uri, Google nu priveste cu ochi buni aceasta miscare. Iar Motorola executa.

Jim Wicks, seful designului la producatorul american, a declarat intr-un interviu pentru PC Magazine ca societatea a adoptat o filozofie potrivit careia “mai bun este mai bun” (“better is better”-nr) decat “mai mare este mai bun” (“bigger is better”-nr). Daca vi se pare ca mai exista inca o companie cu aceeasi mentalitate, ei bine, da, aveti dreptate. Apple a lansat anul trecut modelul iPhone 5 cu ecran de 4 inci, dupa ce timp de sase ani acesta a avut ecran de doar 3,5 inci si a fost cel mai apreciat smartphone din lume.

“Anumiti oameni prefera un ecran mare. Dar exista o anumita marime preferata pe care acum o depasim. Exista anumiti oameni care prefera un display mare, dar exista si oameni care doar vor ceva aproape perfect”, a spus Wicks. “Cred ca aproape perfect este important si noi proiectam (smartphoneuri-nr) astfel incat sa nu dezamagim acei oameni”, a precizat el.

Wicks a mai precizat ca utilizatorii nu apreciaza aplicatiile preinstalate si ca Motorola se va concentra pe aducerea unor versiuni nemodificate ale Android, care pot primi update mult mai repede.