Motorheadphones: Casti pentru metale grele

Motorheadphones: Casti pentru metale grele

Un stand foarte curios mi-a atras atentia la MWC 2013, intrucat era singurul din care se auzeau metale grele. Este vorba despre standul Motorheadphones, care impartasea cu toti trecatorii sunetul inconfundabil al trupei Motorhead, dar prezenta si modelele de casti cu brandul acestora.

Motorheadphones

Motorheadphones sunt un raspuns la toate brandurile de casti precum Beats, SMS sau Soul, care sunt lansate de rapperi celebri si care tot ce fac este sa redea un bas mai puternic. Acestea nu incearca sa amplifice un anumit nivel al melodiei, ci ofera o calitate sonora balansata, mult mai apropiata de modul in care sunetul a fost inregistrat. Designul este tipic pentru un produs al unei trupe de rock, cu finisaje care imita pielea si este realizat din plastic si bureti de calitate.

Exista doua clase de Motorheadphones, unele clasice, care acopera intreaga ureche si altele in-ear, cu design asemanator cu cel al unui cartus de pistol. Modelele mai mari vin in trei „arome”: Bomber, Iron Fist si Motorizer, fiecare oferind propriile sale avantaje. Bomber este o pereche de casti mult mai usor de purtat pe strada, gratie designului compact si poate controla player-ul dintr-un un telefon mobil. Iron Fist este mai mare, ofera o calitate a sunetului comparabila cu cea din studio (conform materialelor de presa) si dispune de difuzoare de 40 de milimetri. Evident, vedeta este Motorizer, care include cabluri detasabile, calitate audio superioara, control pentru smartphone si anulare a zgomotelor din exterior.

Clasa Earphones este realizata din metal si este doar de tipul in-ear. Trigger este modelul mai ieftin, in timp ce Overkill este mai scump, intrucat are si microfon. Ambele sunt insa la fel din punct de vedere al calitatii audio.

Am testat modelele mai mari si am observat o calitate audio superioara, insa am fost uimit de preturile pe care le au aceste casti. Bomber costa 100 de euro, Iron Fist 120 de euro, iar Motorizer 130 de euro. Toate aceste sume sunt semnificativ mai mici decat cele pe care le cer artisti precum Dr. Dre pe castile proprii.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Motorheadphones/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: