Mission RS – isi merita motocicleta electrica banii?

Mission RS - isi merita motocicleta electrica banii?

Vehiculele electrice au intrat in atentia publicului larg, mai ales ca au aparut si modele sport. Acum vorbim de ceva si mai incitant: motociclete, odata cu Mission RS.

Mission RS

Dupa Tesla S si Nissan Leaf, automobile de succes, constructorii s-au gandit si la combinarea bateriilor cu doua roti, insa nu pe acele scutere destinate plimbarilor prin oras, ci pe motociclete destinate bikerilor pasionati de viteaza. Asa a aparut Mission RS.

Motocicletele electrice sunt de mai multi ani pe piata si, ca toate vehiculele electrice, au o acceleratie fantastica, un cuplu fenomenal, nu poate fi masurat ca la motoarele termice – motoarele electrice ori sunt oprite, ori sunt pornite si ajung la maxim instant – nu au emisii, iar un plin este mult mai ieftin decat la motoarele termice. Totusi, vehiculele electrice au o distanta de deplasare limitata, din cauza bateriilor Li-ion.

Cei de la Mission Motors sunt pe cale sa incline balanta in favoarea motoarelor electrice cu noul model Mission RS, care costa 57.000 de dolari. Mission RS este un „superbike” in adevaratul sens al cuvantului si este pe cale sa se impuna.

Pretul, considerat foarte mare, are in spate performante si un istoric interesant. Mission Motors a concurat cu prototipul Mission R in celebra cursa TTXGP de la Laguna Seca in 2011, unde a „umilit” celelalte motociclete, terminand cursa cu un avans de aproape 40 de secunde. Mission RS este construita pe platforma acestui prototip si are un motor de 160 de cai putere (120 kW). O performanta foarte buna la acceleratie ii apartine lui Jeremy Clarkson, care a ajuns la 100 kmh cu Wrightspeed X1 in 3.07 secunde.

Insa Mission RS ajunge la 100 kmh in fix 3 secunde, viteza maxima atinsa fiind de 240 kmh (150 mph). Motocicleta poate parcurge intre 230 si 320 de kilometri intre doua alimentari, iar reincarcarea bateriei Li-ion de 17 kWh dureaza doua ore.

Ce-i lipseste acestei motociclete? Poate sunetul tipic, insa in filmul de mai jos se aude si ceva interesant, nu doar muzica.

Mission RS-1

Citește și:
Etichete: