26 iun. 2013 | 12:00

Minecraft face istorie prin popularitate

ACTUALITATE
Minecraft face istorie prin popularitate

Fara discutie unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile, Minecraft este un nume pe care aproape oricine il stie.

minecraft 11 million popularitate pc

Minecraft a fost lansat pentru prima oara pe 7 octombrie 2011 pe Android si pe 17 noiembrie al aceluiasi an pe iOS . Pe 18 noiembrie, a fost lansat pe PC, Mac si Linux. In mai 2012 acelasi joc a inceput sa fie comercializat si pe XBOX Live. Printr-o reteta simpla, foarte bine realizata si de efect, dezvoltatorul Mojang a realizat ceva spectaculos cu acest joc, altfel nu ar fi depasit praguri de popularitate si nu ar fi castigat atatea premii si laude. Are unele dintre cele mai bune rating-uri din toate timpurile si orice jucator, indiferent daca joaca sau nu intens Minecraft, ii poate aprecia valoarea.

In intregul an 2012, Minecraft a fost descarcat contra cost de pe toate platformele pe care este disponibil. Aceasta valoare a fost facuta publica la inceputul acestui an. De aceasta data, o noua cifra a fost mentionata de creatorul programului cross-platform. Din cate se pare, pana in acest moment, 11 milioane de posesori de PC-uri au cumparat jocul.

La aceasta ora, daca nu ati experimentat inca jocul, singurul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este ca, din pacate, creeaza dependenta. Daca acest aspect nu va deranjeaza, o experienta similara poate fi traita pe PC, Mac, XBOX 360, iOS, Android si din iarna, dupa ce va fi lansata, pe . Dupa cum se poate observa, consolele Sony si Nintendo sunt singurele care lipsesc din aceasta ecuatie. Daca cei doi producatori vor cotiza semnificativ la Mojang sau daca nu cumva Microsoft a impus prin contract o exclusivitate contractuala, Minecraft are toate sansele sa ajunga pe orice dispozitiv de gaming.

Avand in vedere numarul de peste 15 milioane de jucatori de Minecraft, acest titlu este inca o dovada a faptului ca cei mai multi utilizatori nu sunt in cautare unei experiente grafice impecabile ci in cautarea un joc original si atractiv.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele