Microsoft confirma ca WindowsXP este afectat de ultimul malware descoperit

, 10 Noi, 19:20

Microsoft a confirmat în cadrul unui comunicat de presă recent, că WindowsXP este de asemenea vulnerabil la un nou malware descoperit și el recent.

WindowsXP

Problema de securitate afectează până acum utilizatorii de Windows Vista, Windows Server 2008, Windows XP și Windows Server 2003. Programele care inițiază această problemă de securitate sunt Office 2003 și Office 2007.

”Suntem conșienți de atacurile targetate către utilizatorii de Microsoft Office 2007, precum și cele asupra Office 2003. În cadrul acelor atacuri sistemul de operare folosit a fost WindowsXP.” a menționat Microsoft.

Microsoft spune că utilizatorii de Office 2013 nu vor avea nici un fel de probleme, nici măcar dacă folosesc WindowsXP ca sistem de operare. Dacă am înțeles bine, Microsoft se referă la WindowsXP ca fiind vulnerabil în aproape orice situație, înafară de folosirea lui cu Office 2013, fapt ce este imposibil din moment ce Office 2013 nu ruleaza decât pe Windows 7 și Windows 8.

În altă ordine de idei chiar și cu ocazia unor probleme destul de grave legate de suita de Office, Microsoft continuă campania de scoatere din schemă, a celui mai longeviv sistem de operare până la ora actuală. Până la urmă problema se referă la suita de Office și nu la varianta de Windows, chiar dacă Microsoft are dreptate când spune ca WindowsXP este vulnerabil. Cam așa se întâmplă când ai un produs foarte bun, de care scapi însă foarte greu, pentru că vrei să câștigi în continuare de pe urma produselor mai noi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Da, ca de obicei, MS trage spuza pe turta lui…
Ce sa alegem, MS cu bloatware scump sau Linux cu GUI si gratuitati invechite si/sau facute prost? Din lac in put…
Asa ca mai bine raman cu XP + Linux. Pe XP rulez programe obisnuite, cu Linux navighez pe internet si repar Windows-ul.
Pentru fanii Linux ce nu agreaza ceea ce am spus despre el: imi place si mie, il utilizez de cativa ani, dar asta nu ma impiedica sa-i vad defectele. Se spune ca nu e placut utilizatorilor de Windows pentru ca e diferit si nu reusesc sa se adapteze. Da, e diferit, da, e oleaca greu sa te adaptezi, dar, DA, GUI-ul si aplicatiile sunt facute prost si/sau invechite.

Alta campanie mascata de aforta lumea sa cumpere Windows 8 si Office 2013.

a forta*

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail