Microsoft câștigă sume impresionante de pe urma Android

Microsoft câștigă sume impresionante de pe urma Android
Radu Neagu
15:47 08.11.2013

Microsoft primește aproape 2 miliarde de dolari anual, doar din patente pe care le deține și sunt folosite pe dispozitivele ce rulează Android.

Microsoft face bani de pe urma Android

Știm cu toții că cel mai mare rival al lui Microsoft in ceea ce privește piața mobilă este Google Android. Cu toate acestea, Microsoft reușește să facă bani și de pe urma acestuia, câștigând o sumă impresionantă la sfârșit de an din sistemul de operare al concurenței. Momentan, diferența de vânzări de dispozitive mobile între cei doi nici nu merită menționată, în condițiile în care Android deține 81% din piață, iar Microsoft nu este nici măcar pe locul doi în acest top.

Microsoft deține patente Android care aduc venituri de aproximativ 5 dolari per dispozitiv cu Android vândut de HTC, Acer, ViewSonic, Samsung, LG și Barnes & Noble. Acești 5 dolari nu reprezintă doar venituri din patente, însă până acum nu a dezvăluit nimeni despre ce patente Android este vorba și cum sunt legate acestea de Microsoft.

Un lucru este destul de sigur, achiziția Nokia din cursul acestui an a adus cu sine o serie de patente Android și nu numai, aplicabile pieței de smartphone-uri. Acest lucru aduce Microsoft o suma generoasă de bani cu care poate continua să investească în procesul tehnologic și în dispozitivele proprii.

Comentarii
loading...