Microsoft anunta urmasul pentru Surface RT, cu numele de Surface 2

Microsoft anunta urmasul pentru Surface RT, cu numele de Surface 2

Cu toate ca se vorbeste de un esec al primului din cauza sistemului de operare, Microsoft u lansat si cu Windows RT.

Microsoft surface-2 Windows 8.1 RT

Cum se astepta toata lumea in aceasta perioada, Microsoft si-a actualizat linia de tablete create in-house cu numele de Surface.

Surface 2 urmeaza primului Surface, cu Windows RT. Gigantul din Redmond a vazut insuccesul Surface RT ca fiind legat de brandingul de produs, nu de functionalitatea redusa a platformei Windows RT, prin urmare Surface 2 ne serveste aceeasi reteta cu mici imbunatatiri fata de produsul de anul trecut.

In primul rand, vorbim de un upgrade important de panou, este vorba de un  ecran 1080p de tip ClearType, in locul celui cu 1366 x 768 de anul trecut. SoC-ul folosit pentru propulsarea investitiei este foarte sprintenul Tegra 4 de la NVIDIA. Pe langa prezenta unui port mult mai rapid USB 3.0 pe marginea produsului, la interior au beneficiat de un upgrade semnificativ interfata de acces la memorie si modului WiFi. Chiar daca per ansamblu noul Surface ar trebui sa fie de 3 pana la 4 ori mai rapid decat varianta anterioara a produsului, oficialii Microsoft au fost foarte mandri in a afirma ca autonomia a sporit cu pana la 25%, pentru un total de 10 ore de redare de filme HD.

La capitolul estetica, acest model impartaseste foarte multe trasaturi cu modelul lansat in 2012. Este insa mai subtire, de 8,9 milimetri, mai usor, are 676 grame, si in componenta are doar doua bucati de magneziu, nu trei. Pentru ca aceasta clasa de produse este renumita pentru suportul inclinat integrat, merita retinut ca nu exista nici o diferenta intre balamaua din Surface Pro 2 si cea prezenta aici.

Noua tableta este disponibila in culorile alb si negru, fata de doar negru de pana acum. Implicit, fiecare Surface 2 va fi livrat cu un an de serviciu de voce Skype international gratuit catre numere fixe si un an de acces la hostpot-urile WiFi cu acelasi nume. Pentru o perioada de doi ani, veti primi 200GB de spatiu pe Skydrive.

Noile tablete vor incepe de la 499 dolari, in versiuni de 32 si 64GB, si vor putea fi achizitionate incepand cu 22 octombrie, cand vor fi lansate simultan in nu mai putin de 21 de tari.

Citește și: