Microsoft adaugă o serie de elemente suplimentare de securitate conturilor sale

Microsoft adaugă o serie de elemente suplimentare de securitate conturilor sale

Microsoft a adăugat recent o serie de elemente noi de securitate pentru conturile create pe platforma sa.

Microsoft Securitate

În aprilie Microsoft a adăugat verificarea dublă conturilor sale, care necesită un generator de coduri pe smartphone pentru a accesa informații sensibile din contul utilizatorului. Una dintre cele mai importante măsuri de securitate va fi adăugarea posibilității de a vedea cele mai recente logări pe cont și locul de unde au fost făcute, precum și ultimele modificări ale parolei. Ecranul cu activități recente va afișa informații ca încercările eșuate și cele reușite de logare. Pentru fiecare tip de activitate, locația de unde s-a efectuat aceasta va fi afișată pe hartă, harta Bing desigur.

Codurile de recuperare a parolei de access sunt bine gândite, în sensul că vor oferi informații pentru recuperarea parolei direct de la Microsoft, în cazul în care utilizatorul pierde ambele elemente de siguranță – de obicei, o adresă de mail și/sau telefonul mobil.

Utilizatorii pot adăuga un singur cod de recuperare pentru fiecare cont, adăugarea celui de-al doilea cod îl va anula automat pe primul. Microsoft oferă astfel mai mult control asupra notificărilor legate de securitatea contului. Utilizatorii pot opta pentru locația unde doresc să le primească, astfel dacă smartphone-ul detectează altă locație, codul de recuperare nu va fi trimis. Aceasta este o soluție destul de ingenioasă chiar și pentru momentul în care cineva intră în posesia smartphone-ului cât și a email-ului și dorește să îți reseteze parola. Modificările vor fi disponbile tuturor utilizatorilor de conturi Microsoft în următoarele zile.

Etichete: