McLaren vrea să înlocuiască ștergătoarele de parbriz cu câmpuri de forță

, 18 Dec, 15:20

Designerul Frank Stephenson de la McLaren dorește să introducă un nou sistem ce generează un câmp de forță deasupra parbrizului pentru a îl proteja.

McLaren

Ideea noului sistem de „ștergătoare de parbriz” este cu adevărat desprinsă din filmele SF, însă aplicabilitatea ei ar fi cu adevărat revoluționară. Tehnologia nu este încă disponibilă, este doar în stadiul de concept. Totuși, chiar și așa, prezintă un interes major pentru producătorul de automobile. În teorie, se vor folosi ultrasunete la o frecvență de 30 kHz pe tot parbrizul automobilului, păstrând-ul curat de orice picătură de apă, praf, chiar și de insecte, care știm cu toții că sunt destul de greu de înlăturat cu ajutorul ștergătoarelor clasice.

Dacă McLaren va reuși să facă această tehnologie să funcționeze, sunt sigur că vom vedea mai mulți producători implementând rapid soluția pe cât mai multe modele, înlocuind actualele ștergătoare de parbriz. Bineînțeles, totul e ca și producătorul McLaren să fie dispus să o patenteze și să o vândă. Pe de altă parte, toate produsele de curățare și serviciile de șlefuire a parbrizelor ar putea deveni o amintire mai mult sau mai puțin plăcută. Ideea este foarte bună, să vedem acum în câți ani va deveni un produs fiabil și, mai ales, unul destinat segmentului mainstream.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

este o idee foarte buna, dar pana o va pune in aplicare va dura foarte multi ani

O astfel de idee am avut si eu prin operele mele de „arta”, trebuia sa fug repede s-o patentez. :))

Pacat ca era un pic mai proasta decat a celor de la McLaren. :))

Poate fi o idee foarte proasta sa inlocuiesti de tot stergatoarele. Acel camp de forta nu va fi activ in perioada cand masina e oprita, deci depinde in ce masura rezonanta respectiva va „scutura” murdaria deja depusa. Daca nu va putea, curatarea la plecare se va face manual (laveta si galeata cu apa). Si cand ai porumbei sau alte zburatoare in zona, distractia ti-ar fi asigurata :))

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail