LG va lansa un monitor ultra-wide de 32 de inci cu rezoluție 4K

LG va lansa un monitor ultra-wide de 32 de inci cu rezoluție 4K

În acest an, LG a promovat destul de intens modelele de monitor ultra-wide, cu aspect 21:9, urmând ca în ianuarie să prezinte un model cu rezoluție 4K la acest format.

Monitor LG 31 inci 4K

La fel ca și trecerea de la 4:3 de acum mulți ani, este puțin dificil să te obișnuiești cu un monitor ultra-wide, 21:9. Este însă mai ușor dacă ajută și rezoluția. LG a promovat destul de intens acest format de-a lungul anului în curs, iar în ianuarie va intra pe piață cu un monitor 4K de 31 de inci.

Ecranul arată foarte bine și este pe cale să devină și mai interesant cu o rezoluție de 4096×2160, fiind de altfel și un panou de tip IPS. Este puțin mai mare decât un 4K la rezoluție însă probabil doar pentru a obține un format identic cu camerele RED Epic și RED Scarlet. Monitorul va oferi conexiune Thunderbolt 2 (20 Gbps) fiind așadar compatibil și cu sistemele de la Apple, precum și cu plăcile de bază ce suportă această conexiune.

Din perspectiva unui creator de conținut, acesta este monitorul perfect, însă oricare alt utilizator poate beneficia de pe urma rezoluției mai mici. Vor exista variante ale acestui monitor ultra-wide și de 34 de inci, precum și de 29 de inci, ultimul având o rezoluție puțin atipică de 344×1440 pixeli. Toate trei vor fi însă capabile să afișeze un gamut de 99% RGB și vor veni cu software-ul de calibrare proprietar de la LG.

Nu există momentan informații despre preț, însă cu siguranță nu vor fi prea accesibile, cel puțin nu în primele luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: