LG Display investeste masiv in OLED HDTV

LG Display investeste masiv in OLED HDTV

LG Display anunta investitii de peste 655 milioane de dolari in tehnologia OLED HDTV.

LG OLED HDTV

La inceputul lunii ianuarie vorbeam despre primele televizoare LG OLED ajunse pe piata din Coreea de Sud, iar acum venim cu o veste cat se poate de buna pentru cei care viseaza la un asemenea televizor. Cei de la LG Display au anuntat ca urmeaza sa investeasca masiv in linia de productie a noilor televizoare OLED.

Astfel producatorul coreean intentioneaza sa investeasca aproximativ 655 de milioane de dolari intr-o noua linie de productie din uzina P9 din Paju. Noua tehnologie de fabricatie va avea la baza procesul de evaporare WRGB OLED si va fi capabila sa livreze pana la 26.000 de unitati pe luna in prima jumatate din 2014.

LG Display OLED HDTV

Cu cat tehnologia de fabricatie este imbunatatita si standardizata, pretul noilor televizoare OLED are toate sansele sa scada intr-un ritm ceva mai rapid. Asa se face ca noile generatii ale modelelor din seria EM9700S vor putea fi cumparate la preturi diferite de cele actuale, de 12.000 de dolari bucata.

Urmeaza sa vedem in ce masura Samsung, principalul competitor, va tine pasul cu aceste investitii facute de LG Display si mai ales in ce orizont de timp vom putea discuta de o raspandire la nivel global a unitatilor OLED HDTV.